Safety Things /BabyDan Flexi Fit Schroefhekje Metaal 67 tot 105.5 cm Zwart ( model 23 )

BabyDan
5705548034238
5705548034238
Nieuw model
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

  • Traphekje gratis verzenden!
  • Een traphekje bestel je gemakkelijk via www.traphekjes.nl.
  • Wil je meer informatie over traphekjes, of advies op maat? 
  • Bekijk onze blog over traphekjes of neem contact met ons op!
  • Je bent ook van harte welkom in onze loods.

Safety Design
Dit is de vernieuwde Flexi Fit van Baby Dan.  De vernieuwingen zijn:+ betere en nog sterkere ophanging aan de muur.+ Beter diagonaal montage.+ Veel betere gebruiksaanwijzing.

FLEXI FIT

Het traphekje heet nu FlexiFit maar is ook bekend onder de oude naam "STREAM-LINE"
Een van de beste en veiligste schroefhekjes die BabyDan heeft. Voldoet aan de laatste nieuwe veiligheidseisen door op een creatieve manier de spijlen net een ander “ritme” te geven. Daardoor heb je, ook aan de zijkant, kleinere spijl openingen.  Dit schroefhekje is oersterk en gemakkelijk met een hand te bedienen.

Dit is een schroefhekje: D.w.z. dat je de BabyDan flexifit metal hekje met een paar schroefjes aan de muur, of in het hout moet bevestigen. Die paar schroefjes is eigenlijk het enige nadeel van dit hekje.
Maar het enorme voordeel is dat je een voordelig, en veilig hekje er voor in de plaats krijgt.
Zonder het risico op struikelen. De BabyDan flexifit metal heeft een veel grote opening. Ten opzicht van een klemhekje. En dat boven en onder aan de trap gemonteerd mag worden. Je hebt wel wat gereedschap nodig. Boormachine, potlood, waterpas en eventueel pluggen met bijpassende schroeven.

Uitvoering:
Werkhoogte: De BabyDan flexifit metaal zelf is ongeveer 700mm hoog, maar omdat je onder het baby dan flexifit metal nog ongeveer 50mm vrije ruimte hebt, kom je in het totaal op een werkhoogte van 750mm

Opening: Kan links of rechts gemonteerd worden. Maar het BabyDan flexifit metal kan ook naar voren of naar achteren worden geopend ( 2 kanten op ) Wil je dat niet, dan kun je een klein “blokje” in de sluiting monteren die dan een kant blokkeert.

Snelkoppeling:  BabyDan flexifit metal heeft een slimme oplossing.
Op het scharnier zit een dopje. Het enige wat je doet is dat dopje “los klikken” en je kunt het babydan flexifit metal schroefhekje in een beweging weg halen. Zo simpel, zo eenvoudig. 

De sluiting: Er is veel te doen geweest over sluitingen. Sluitingen moet moeilijk zijn voor peuters, maar de ouders ( en de Oma’s) moeten ook in staat zijn om het traphekje normaal te openen.
De oplossing is een systeem waarbij je eerst met je duim een schuif moet verzetten en dan het hekje ongeveer 5mm moet optillen.  Die twee beweging doe je gelijktijdig.
Voor volwassen geen probleem en voor 99% van de peuters zo goed als onmogelijk.

BabyDan FlexiFit WIT /WIT schroefhekje 67-105.5cm Super Flexible

Montage Tips:  We hebben al een paar honderd van dit type traphekjes gemonteerd in de meest uiteenlopende trappenhuizen.  Maar als je voor de eerste keer zo’n hekje gaat monteren dan kun je wel wat tips gebruiken.

Het is echt belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed te lezen. ( dat scheelt vaak al een 30 minuten puzzelen) .Begin met de 2 delen op de goede manier op elkaar te leggen. Tekst onder aan naar voren. Leesbaar. Gedeelte zonder tekst achter. Ongeveer op de breedte van de opening. Aan de zijkanten kunnen de scharnieren en de sluiting nog ongeveer 45mm schuiven.
Bij de witte blokje is het eigenlijk heel eenvoudig: Eerst het blokje aan de onderkant, dan het kapje van de buitenkant naar binnen schuiven. En daarna vast zetten.
Gebruik een waterpas zodat je weet dat de mal voor de gaatjes exact verticaal staat.
 
Keuringen: babydan flexifit metal is aangepast en voldoet aan de EN1930:2011 norm. Dat was een hele toer om aan die nieuwe normen te voldoen.  Dat is o.a. gelukt door een ander manier van de spijlen te plaatsen.  Maar volgens de strikte Europese Norm 1930:2011 moeten wij u ook goed informeren voordat u een hekje koopt.  Daarnaast is de werkzaamheid, de montage, en het toezicht van een traphekje erg belangrijk. (Een traphekje dat niet op slot zit zal geen veiligheid geven. Ook verkeerde montage kan / zal gevaarlijk zijn.)

Identiteit van het product:  BabyDan Flexi Fit ( new standaard)
Artikel Nummer:  555114-5400-10
Geschikt voor openingen van 67-105.5cm*
*Bij montage aan de binnenkant van het kozijn, of haaks op een muur. (in de dag)
  Bij montage aan de buitenkant van het kozijn, of muur, zal de range ongeveer 5cm kleiner zijn.

WAARSCHUWING: Lees voor de montage de gebruiksaanwijzing, omdat een onjuiste installatie gevaarlijk kan zijn.
WAARSCHUWING: Dit hekje is niet geschikt om in raamopeningen te worden geplaatst.
BELANGRIJK: Dit hekje is alleen bedoeld voor thuisgebruik ( Domestic use only)
BELANGRIJK: Dit hekje is ontworpen en getest voor kinderen tot 24 maanden. (*)
BELANGRIJK: Dit hekje is gemaakt van metaal.
BELANGRIJK: Dit hekje mag zowel boven als onder aan de trap gemonteerd worden.
(geen drempel dus geen gevaar op struikelen.)
BELANGRIJK: Dit hekje heeft een handmatige sluiting.
BELANGRIJK: Dit hekje is geen vervanging van oplettende ouders. Het is slecht een hulpmiddel. (never leave your child unattended)
BELANGRIJK:  Als het hekje volgens de instructie is geplaatst, tussen twee gladde stevige oppervlakken, dan voldoet het aan de EN1930:2011

(*) De leeftijd van 24 maanden is een theoretische leeftijd, omdat peuters op deze leeftijd heel erg veel van elkaar kunnen verschillen is het moeilijk om een leeftijdgrens te handteren. Het kan zijn dat u het hekje voor uw kind langer moet gebruiken.  Daarom adviseren wij dat DE BESTE BEVEILIGING OM ONGEVALLEN TE VOORKOMEN ZIJN OPLETTENDE OUDERS ( of volwassenen)

De sluiting: Er is veel te doen geweest over sluitingen. Sluitingen moet moeilijk zijn voor peuters, maar de ouders ( en de Oma’s) moeten ook in staat zijn om het traphekje normaal te openen.
De oplossing is een systeem waarbij je eerst met je duim een schuif moet verzetten en dan het hekje ongeveer 5mm moet optillen.  Die twee beweging doe je gelijktijdig.

Leeftijd: Vanaf geboorte
Nieuwste Europese veiligheidsnorm: EN1930: 2011
Min. Maat: 67cm
Max. Maat: 105,5cm
Gerelateerde Producten